Sunny sunny Gold Coast

Okej, så för att inte göra det ointressant ska jag slänga upp några rader om min vecka och inte en hel novell. (Även fast mammsen och pappsen kanske skulle uppskatta den långa versionen)

Åkte flyg upp till Brisbane med Linnea, men att ta sig till flygplatsen den morgonen var ett rent helvete för båda oss. Mitt tåg gick inte som det skulle och inga bussar dök upp så jag fick lägga 100 dollar på en taxi, cirka 750kr. Nåväl väl på flygplatsen hade jag magsmärtor pga all stress och så var jag skärrad. Då smsar Linnea och säger att hon inte får skjuts och måste också ta taxi, då blev det ännu mer stress!
Vi missade inte planet som tur var men båda var helt utmattade och samtidigt stissade efter allt tjorv, det gick inte över förrän senare på kvällen.

Första två nätterna spenderade vi på ett hostel i Brisbane som heter Chill Backpackers, rätt ok ställe. Vi bodde i ett trångt rum med två studenter, trevliga brudar.
Första dagen gick vi till South Bank, strosade runt på marknaden där och låg sen vid den konstgjorda stranden och njöt av livet. Andra dagen gjorde vi nästan detsamma, var så sjukt varmt att det knappt gick att göra mycket annat än att ligga i en bikini nära vatten. Men vi hann med att åka City Cat färjan och att gå i China Town också.

Sen bar det av till Surfers Paradise med tåg! Väl där blev vi upphämtade från hostelet, Surf 'n' Sun, ett bättre hostel än det första. Med pool och trånga utrymmen men ändå en härlig atmosfär och skön personal. Bodde i ett 6-bäddsrum, två svenska brudar som var bra på att festa, en engelsk brud som backpackade, var pank och typ inneboende på hostelet och sen en annan tjej från typ Holland kanske...
På onsdagen for vi ut på Backpackers big night out och det var rätt galet, man fick gratis drinkar och inträde till 4 klubbar, så man hakade på hela backpackergänget och gick runt. Ja shit det var en lång kväll och jag och Linnea gick till donken för att fylla på med krafter där mitt i allt, helt klart värt det!
Dagen därpå lärde vi oss surfa och det kan vara bland det roligaste jag gjort. Scotty hade redan gett oss en stämpel som "typiska brudar", men tji fick han. Vi var dom bästa i gruppen, Linnea fick ta den svårare brädan av en kille som inte kunde hantera den och jag fick visa resten hur man skulle glida på brädan. Vi var även de som fick mest beröm under hela "kursen". Whopwhop vi tuffa brudar kan!

Vi har fått massa sol under resan och på söndagen däckade jag lite för länge på mage i solen så jag brände sönder min rumpa, kunde knappt sitta ner på den...
Åt även påskägg och lärde oss laga ordentlig mat. Bytte hostel efter 2 nätter på ena stället till 3 nätter på ett annat, där var det risigare men de hade också pool (vilket vi ändå aldrig utnyttjade), träffade två tyska tjejer som var jättegulliga.


Finns så himla mycket mer att skriva men tror jag stannar här, någon som är nyfiken över något får helt enkelt fråga! Och jo, sov aldrig utanför en flygplats, eller jo kanske om ni verkligen måste. Har själv prövat det och jag hoppas jag aldrig mer behöver göra om det!

 

 

 

 Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Besöker du denna blogg ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Skriv så att fingrarna värker!

Trackback
RSS 2.0