Tusentals historier.

Min blogg app la av att fungera så att skriva ett inlägg blev helt plötsligt jätte jobbigt då min dators tangenter inte fungerar... Nåväl jag skriver nu på mobilen och får skicka det till mejlen så jag bara behöver kopiera denna text och klistra in med lite bilder.
Jag och Kalle har spenderat en och en halv vecka i Cairns. Vilket är det bästa jag gjort på länge! Vi gick en 5 dagars dykkurs för att ta open water certificate. Vår lärare, Sara, var ung men väldigt duktig på att lära ut. Jag var så himla nervös innan kursen började, har ju inte suttit i skolbänk på över ett år och fick på en gång någon slags prestationsångest. Men då vi väl började så släppte det, kände mig lite som en svamp som bara sög i sig allt hon sa. Allt var så intressant.
Klarade testet med 58/60 rätt, dom jag missade på hade jag inte riktigt koll på något engelskt ord i frågan och chansade därför på det som lät bra, haha klantigt! Men vissa ord var såna där väldigt komplicerade som man aldrig använder förutom i ett dyksammanhang. Lärde mig sedan vad det var.
 
3 dagen begav vi oss ut till revet på en båt tillsammans med ungefär 30 andra människor. 
Vi certifierade oss andra dagen och valde då att fortsätta med ett till certifikat - adventure diver, då får man dyka ner på 30 meters djup (annars bara 18), så på kvällen andra dagen så gjorde vi ett nattdyk, vilket jag var otroligt nervös inför.. Är rätt mörkrädd så detta var något jag grämt mig över. Men känslan att gå ner under vattnet är helt otrolig, man släpper allt. Allt är så fridfullt och vackert så man tappar verkligen andan. 
Vi såg en stor haj i mörkret det första då vi kom ner men hajarna var inte alls så skrämmande som jag trodde de skulle vara, de var faktiskt inte det minsta intresserade av oss utan simmade bara lugnt förbi.
 
Åh jag blir så lycklig bara jag tänker på det, att ta den där dykkursen var värt alla pengarna tusen gånger om. Jag har nog aldrig mått så bra i mitt liv. Då man kom upp från dyken och skulle vila så kunde jag inte det, så fort jag slöt ögonen befann jag mig återigen där under i vattnet och såg allt vackert framför mig, hjärnan måste gått på högvarv.
 
 
Vi såg stora sköldpaddor, stingrockor, fiskar i alla tusentals färger och former, koraller av alla möjliga slag, hajar och inte minst valar.
De sistnämnda var nog det som gjorde resan till det bästa jag varit med om i mitt liv, jag blir så rörd av tanken på dem. Hade aldrig trott att jag skulle få vara med om något sådant. De var så stora och präktiga. Och JAG av alla människor, fick simma precis bredvid dem, inom räckvidd. Valar är till skillnad från många andra vattendjur väldigt intresserade av oss människor och kommer gärna upp nära oss för att få en närmre titt.
 
 
Jag lärde känna många nya människor med många spännande historier, liv och yrken. Bland annat så var en gubbe vid namn Bob Halstead på vår båt och han är en väldigt känd undervattensfotograf, han har gjort över 10,000 dyk! Så han hade sin bok på båten och berättade många häftiga historier, han har dykt sen han var 23 år gammal och var nu över 70 år.
 

 
Har skrattat så jag fått ont i kinderna och magen.
På sista kvällen av kursen så gick dom flesta av oss ut och käkade i stan. Slutade med en hel del alkohol och ännu mer skratt. Även en hel del dansande, på bord. Jag kommer sakna dom där människorna som man bodde på en båt med, mitt ute på revet.
 
 
Sen träffade vi upp brudarna på ett hostel inne i cairns. Vi alla bodde i samma rum så det var väldigt lyckat!
På torsdag kväll så ställde vi upp i beerpong tävling. Meatballs och snowballs. Jag och Jennifer var meatballs och första matchen piskade vi två engelska herrar. Vilket resulterade i gratis öl i baren, gott!
Efter det blev det några vinglas och några ölkannor. Kvällen var händelserik, var på gilligans och sen woolshed. Men påväg till woolshed så snackar vi med en vakt till en av stadens strippklubbar (de fanns överallt), vi skrattade och frågade en massa konstiga frågor om hans yrke osv, han frågade oss om vi var medvetna att det var en strippklubb vi stod utanför. Sen gick vi till woolshed och drack någon öl och dansade lite. Någonstans på vägen träffade vi två engelsmän som vi sedan spontant frågade om de ville med på strippklubb, de trodde vi skämtade med dem men gick efter oss då vi lämnade klubben.
Så vår kväll slutar på en strippklubb med varsin öl och strippor som skrattar och snackar med oss uppe från podiet. Jag själv skrattar bara jag tänker på det, vi hamnade på en strippklubb.... För att säkerställa det så kan jag meddela att varken jag eller Jennifer är lesbiska! Det var helt enkelt en såndär grej som bara händer då man är lite kalas, dessutom måste man ju pröva på det mesta innan man dör!
Roligaste delen var nog att jag lämnade pojkvännen hemma och for på strippklubb... 
 
Samma dag var vi i daintree rainforest men just nu har jag ingen ork kvar att skriva! Det var i vilket fall, huuur fint som helst! Vår guide var toppen, man märkte att han brann för att prata om den.
 
 
 
Snygg brutta!

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Besöker du denna blogg ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Skriv så att fingrarna värker!

Trackback
RSS 2.0