Göteborg

Godmorgon. En grå regnig morgon i mitt nya hem. Hemma. Det är första gången jag bosatt mig i en stad, i ett land, för att stanna en längre tid. 
Jag har nu bott här sen augusti. Snart tre månader. Tiden har gått fort och jag trivs. Hemlängtan är något jag motvilligt arbetat bort sen jag flyttade själv till Australien första gången. Jag har insett att de vänner som är värda att behålla finns där när man väl är på samma plats igen. 
För er som kanske snubblar in här ännu eller bara på måfå. Vem är Emma? Vem har hon blivit än så länge?
 Jag har blivit tjejen som återigen pluggar, jag tvivlar alldeles för mycket på mig själv när det kommer till att prestera. Jag har så mycket mer kompetens än vad jag vågar tro själv. Jag sitter minst 8 timmar per dygn och pluggar och mestadels i skolan. Utöver det tränar jag och jobbar extra på en italiensk restaurang. Händer även att jag försöker pyssla i min lilla etta och göra den hemtrevlig. 
Jag springer när jag kan men har blivit ruggigt mörkrädd och undviker att vara ute själv på kvällarna. 
Det känns som att jag lär känna en ny person av mig själv. Jag har ändå kommit till den åldern och erfarenheten där jag vet vem Emma är men jag blir lika förvånad varje gång jag lär mig och utvecklas. Främst akademiskt nu då. Att jag förstår hur världen funkar i små steg åt gången, det fascinerar mig så oerhört. Att jag ens förstår en pytteliten del av hur vågor, strömningar och tidvatten fungerar, är så fantastiskt.
 
För stunden har jag inget mer vettigt att delge. Jag sitter på en spårvagn påväg hem till mitt krypin. Imorgon ska jag försöka förstå mig på programmering. Godnatt där ute.
 
 
 
 

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Besöker du denna blogg ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Skriv så att fingrarna värker!

Trackback
RSS 2.0